Accessibility icon
26.03.2018

Održana 5. Smotra mladih pijanista Istarske županije, Primorske Slovenije i Regije Friuli Venezia Giulia

U subotu, 24. ožujka 2018. godine u Rovinju se u organizaciji Zaklade Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA održala 5. Smotra mladih pijanista Istarske županije, Primorske Slovenije i Regije Friuli Venezia Giulia. Ovogodišnja Smotra se organizirala u suradnji s Glazbenim odjelom Osnovne škole Vladimir Nazor iz Rovinja te je i ove godine prikupila veliki broj mladih pijanista koji su se natjecali u četiri kategorije, odnosno 10 godina i mlađi, 13 godina i mlađi, 16 godina i mlađi te 19 godina i mlađi.

Koordinatorica Smotre mladih pijanista je već petu godinu za redom prof. Massimiliana Brajković.

Ocjenjivački sud, u sastavu prof. Patrizie Tirindelli iz Državnog konzervatorija Giuseppe Tartini u Trstu, prof. Cristine Santin iz United World College of the Adriatic Onlus-Duino te prof. Ante Vetme iz Glazbene škole Pavao Markovac u Zagrebu; Muzička akademija Zagreb, dodijelio je nagradu slijedećim kandidatima:

  1. Kategorija do 10 godina i mlađi – Mattias Antonio Glavinic
  2. Kategorija do 13 godina i mlađi – nagrada nije dodijeljena
  3. Kategorija do 16 godina i mlađi – Josip Benčić i Nina Rupnik
  4. Kategorija do 19 godina i mlađi – Larisa Rojnić

Nagrade su službeno uručene na večernjem glazbenom koncertu na kojem su uz nagrađene nastupili učenici OŠ Vladimir Nazor iz Rovinja te TOŠ Bernardo Benussi.

Grad Rovinj-Rovigno je dodijelio posebnu nagradu najperspektivnijem mladom talentu, odnosno sudjelovanje na Masterclassu pijaniste Roberta Plana koje će se održati u Rovinju od 5. do 9. srpnja 2018. godine u organizaciji Zaklade Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA. Nagradu je uručio gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga, dipl.oec. pijanistici Larisi Rojnić.