Accessibility icon
29.05.2024

Održana 4. sjednica Gradskog vijeća

U Velikoj Sali Doma kulture je danas održana 4. sjednica Gradskog vijeća. Na dnevnom redu našlo se 26 točki, uključujući redovne izvještaje o radu i planove rada. Sjednica je započela vijećničkim pitanjima, koja su se uglavnom odnosila na tijek pojedinih projekata i investicija.

Vijećnici Petar Radetić i Klaudijo Poropat postavili su pitanja vezana uz tijek radova na rekonstrukciji glavnog gradskog trga, režim prometovanja i mogućnost uvođenja javnog prijevoza tijekom ljetnih mjeseci, odnosno trajanja turističke sezone.

Gradonačelnik Marko Paliaga odgovorio je kako je rok okončanja radova na glavnom gradskom trgu do 29. lipnja te kako su svi dinamički radovi usklađeni, a posebno se radi na tome da se ponajprije riješi infrastrukturni dio, kako bi se kasnije kod dovršetka popločavanja trg mogao u fazama puštati u promet.

Vidljivo je da će se u pojedinim dijelovima radovi odužiti, no – prema riječima gradonačelnika – stvarno će stanje gradilišta biti vidljivo tek oko 20. lipnja.

Gradonačelnik je nadodao kako će po okončanju radova nastupiti poseban režim prometovanja, sličan onome na snazi u ulici Carera, te će isti biti reguliran postavljanjem pilomata.

Vezano uz uspostavu javnog prijevoza gradonačelnik Marko Paliaga pojasnio je kako je Grad Rovinj-Rovigno izdao koncesiju za četiri autobusne linije prema glavnim turističkim naseljima, a tijekom glavne turističke sezone prometuje i turistički vlakić koji ove godine vozi dvije linije iz centra grada prema trgovačkim centrima.

Također, napomenuo je i kako Grad Rovinj-Rovigno prema prometnim studijama ne udovoljava uvjetima za uvođenje klasičnog oblika javnog prijevoza, no zato se razmatraju moguće alternative. «Trenutno dogovaramo sa dvije udruge taksista povoljnije cijene taksi prijevoza za umirovljenike, kako bi im olakšali kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Svakako pozivam i sve ostale taksi prijevoznike da se priključe ovoj inicijativi ukoliko su zainteresirani», nadodao je Paliaga.

Među ostalim točkama na dnevnome redu usvojen je i Prijedlog Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje liste prvenstva za kupnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje na području grada Rovinja-Rovigno, zatim Informacija o aktivnostima za pripremu turističke sezone u 2024. godini i Imenovanje članova Savjeta mladih Grada Rovinja- Rovigno.

Za članove novog saziva Savjeta mladih izabrani su Nereo Cafolla, Ines Rogović, Ilaria Suman, Nikola Solomun, Kelly Jeromela, Kevin Bugarin i Arian Vrančić. Predsjednika/cu i zamjenike/ce Savjeta mladih članovi će birati na Konstituirajućoj sjednici ovoga savjetodavnoga tijela koja će se održati 7. lipnja.