Accessibility icon
02.05.2018

Održana 12. Popolana – Festival sporta, rekreacije i zabave

Proteklog vikenda sve je išlo na ruku Sportskoj zajednici grada Rovinja  – pravo ljetno vrijeme, oko 2.000 sudionika i brojni turisti koji prvomajske praznike provode u Rovinju. Pod pokroviteljstvom Grada, TZ i Maistre od petka 27. do nedjelje 29.  travnja održana je tradicionalna 12. Poplana – sportsko-rekreativna i zabavna manifestacija čiji moto je «Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma.»

Petak je bio rezerviran za najmlađe iz dječjih vrtića i osnovnih škola koji su na punom središnjem gradskom trgu posjetitelje oduševili svojim nastupima, a pomogle su im i prekrasne rovinjske mažoretkinje.

Subota je protekla u znaku brojnih natjecanja, od sportskog ribolova, biciklijade,  šaha, dječjeg tenisa i ulične košarke, do Svjetskog dana plesa u organizaciji  plesne grupe «Roxanne».

Nedjelja je bila rezervirana za atletska natjecanja.  U polu maratonu i trci na 5 kilometara sudjelovalo je oko 120 trkača iz zemlje i inozemstva, po šesti puta na Handcyikle utrci sudjelovao je Gracijano Turčinović iz Svetog Petra u Šumi, dok su članovi Društva osoba s invaliditetom trčali svoju humanitarnu utrku na 1.000 metara.

Pobjednik polu mataona  je  Nelson Kiphogeii Heroti iz Mađarske, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila hrvatska maratonka Matea Matošević Hatić.

Popolana  ima i humanitarni karakter.  Sav prihod od prodaje majica sa logom Popolane  po cijeni od 30 kuna te od «Pašta partija» i donacija i ovaj puta bit će uplaćen na račun Društva osoba s invaliditetom grada Rovinja.

Fotogalerija