Accessibility icon
05.12.2018

Održan sastanak na temu sigurnosti uoči organizacije prosinačkih događanja i dočeka Nove godine

U srijedu, 5. prosinca 2018. godine u prostorijama grada članovi radne skupine gradskog Savjeta za prevenciju kriminaliteta održali su sastanak na temu sigurnosti uoči organizacije prosinačkih događanja i dočeka Nove godine.

Sastanak je uvodno otvorio gradonačelnik Paliaga sa naglaskom da je karakter sastanka operativni dogovor oko organizacije sigurnosti u tom periodu.

U periodu trajanja Božićne čarolije u gradu biti će postavljeno klizalište i „kućice“ obrtnika koje će osiguravati redari Alfa sigurnosti. Isti će osiguravati i javna okupljanja, odnosno prigodne koncerte organizirane tijekom prosinca.

Bina za doček Nove godine koju će, uz samo javno okupljanje, osiguravati redari Crnog vjetra, uz redovne operativne snage Grada početi će se postavljati 30. prosinca u jutarnjim satima, a aktivnosti će se prilagoditi događanjima na Trgu u tom periodu.

Putem medija upozoravati će se građani na opasnosti kod rukovanja pirotehnikom, dodatno će se iste pozivati da ne koriste pirotehniku na javnom okupljanu jer će Grad osigurati zasebno mjesto za ispucavanje pirotehnike (ispred Zavičajnog Muzeja).