Accessibility icon
27.06.2024

Održan radni sastanak sa predstavnicima Udruženja obrtnika Grada Rovinja-Rovigno na temu novog režima prometovanja glavnim gradskim trgom

Danas je u prostorijama Gradske uprave održan zajednički radni sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga sa suradnicima i predsjednik Udruženja obrtnika Grada Rovinja-Rovigno, Gordan Trojanović, sa svojim suradnicima.

Tema sastanka bila je uvođenje novog režima prometovanja glavnim gradskim trgom i povezanim ulicama.

Cilj je bio evaluirati novi prometni režim na glavnom gradskom trgu i okolnim ulicama te identificirati rješenja koja će zadovoljiti potrebe svih dionika. Naglasak je stavljen na analizu zahtjeva poslovnih subjekata koji posluju unutar prometno regulirane zone, te na pronalaženje optimalnih strategija koje neće narušiti ni opskrbu ni funkcionalnost povijesne jezgre grada.

Gradonačelnik Marko Paliaga naglasio je važnost zajedničkog donošenja odluka s Udruženjem obrtnika, ističući da su obrtnici ključni dionici u životu i razvoju grada. Suradnja i dijalog s lokalnim obrtnicima od izuzetne su važnosti za kreiranje rješenja koja će biti na dobrobit cijele zajednice. «Zajedničkim naporima možemo osigurati da naš grad ostane živ i funkcionalan, uz očuvanje njegove povijesne i kulturne baštine», istaknuo je Paliaga.

Nova Odluka o uvjetima i režimu prometovanja trgom m. Tita, koja će stupiti na snagu nakon dovršetka radova rekonstrukcije, donesena je upravo nakon temeljitog dogovora s lokalnim obrtnicima. Prema novom režimu, koji će biti reguliran postavljanjem novih pilomata, broj vozila koja će moći pristupiti trgu bit će ograničen. Također, definirani su novi vremenski intervali za opskrbu – od 5:00 do 9:30 sati ujutro i od 16:00 do 17:00 sati popodne. Ova mjera omogućit će fluidniji promet i bolju organizaciju dostave, dok će istovremeno smanjiti prometne gužve i povećati sigurnost pješaka u ključnim dijelovima dana.

Gradonačelnik Marko Paliaga zahvalio je svim sudionicima na konstruktivnom pristupu i spremnosti na suradnju te izrazio uvjerenje da će novi prometni režim doprinijeti kvaliteti života i rada u povijesnoj jezgri Rovinja.