Accessibility icon
05.02.2019

Održan prijem za sportaše koji su tijekom 2018. godine ostvarili vrhunske uspjehe na državnim i svjetskim natjecanjima

U utorak, 5. veljače 2019. godine u prostorijama Grada Rovinja-Rovigno održan je prijem za sportaše koji su tijekom 2018. godine ostvarili vrhunske uspjehe na državnim i svjetskim natjecanjima, Bojana Miškovića i Marka Opšivača iz Kickboxing kluba “Budokai” te Davida Pinezića iz sportskog ribolovnog kluba “Meduza”.

Na prijemu su uz gradonačelnika dr.sc. Marka Paliagu dipl.oec. sudjelovali pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević te tajnik Sportske zajednice Rovinja Roberto Krevatin.

“Mediji koji prate bilo našeg grada najbolje znaju koliko se često Rovinj spominje u pozitivnom kontekstu, bilo da je riječ o radu i uspjesima naših sugrađana, bilo da je riječ o investicijama i razvoju, bilo da je riječ o priznanjima i nagradama. Jedna od značajki Rovinja je iznimno bogata sportska tradicija, široka mogućnost odabira i bavljenja da li kroz školski, rekreativni, pojedinačni, kolektivni sport, što ne isključuje i vrhunske rezultate.” – istaknuo je gradonačelnik Paliaga.

Sportski ribolovac David Pinezić vrhunski sportaš IV. kategorije, drugi  na Svjetskoj rang ljestvici u kategoriji „štap brodica“. Viceprvak Hrvatske u kategoriji Štap brodica (Vrsar, studeni 2018.),  osvojio je VII. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kategoriji  Štap brodica (Setubal – Portugal) u rujnu 2018. godine. Zadržan status hrvatskog reprezentativca u obje kategorije (štap brodica i štap obala). Najbolji je udičar na svijetu na ranking svjetskoj ljestvici.

Marko Opšivač, dugogodišnji reprezentativac Hrvatske, vrhunski kategoriziran sportaš  osvojio je brončanu medalju na Europskom seniorskom prvenstvu u kickoboxingu održanom u Mariboru u studenom 2018. godine (fullcontact) u kategoriji 75 kg. Hrvatski je seniorski prvak u disciplini fullcontact.

Bojan Mišković vrhunski sportaš III. kategorije i prvak Hrvatske u fullcontaktu, obranio je u istoj kategoriji svjetsku profesionalnu titulu  u fullcontactu na prvenstvu Francuske, da bi zasjao sa zlatnom medaljom na EU seniorskom kickboxing prvenstvu, kategorija fullcontact  održanom u Grčkoj. Titulu Svjetskog profesionalnog prvaka u kickboxingu (fullcontact) osvojio je u travnju 2018.  u Parizu i prvak je Hrvatske u disciplini full contact (86 kg).