Accessibility icon
18.01.2019

Održan prijem za vrhunske plivače Matiju Mužinu i Antona Hrvatina

U petak, 18. siječnja 2019. godine u prostorijama grada Rovinja-Rovigno održan je prijem za rovinjske plivače Matiju Mužinu i Antona Hrvatina koji su postigli vrhunske rezultate na državnim natjecanjima u 2018. godini.

Na prijemu su uz gradonačelnika dr.sc. Marka Paliagu dipl.oec. bili prisutni zamjenik gradonačelnika Marino Budicin, pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin, predsjednik PK „Delfin“ Zoran Relić, tajnica PK „Delfin“ Miranda Poropat i trenerica PK „Delfin“ Bojana Bolković.

„Siguran sam da je pred vama još mnogo uspjeha u kojima ćete nastaviti realizirati sebe, svoje ambicije i talente. Hvala vam što promičete ovakve plemenite vrijednosti među svojim vršnjacima i hvala vam što ćete svojim uspjesima promicati ime našega Rovinja širom Hrvatske i dalje.“ – istaknuo je gradonačelnik Paliaga čestitavši plivačima na postignutim rezultatima.

Plivač PK ”Delfin” Matija Mužina u 2018. godini na državnim prvenstvima 9 je puta osvojio zlato, 5 puta srebro i 3 puta broncu. Dobio je poziv da se pridruži hrvatskoj plivačkoj reprezentaciji, te je na Korčuli od 20. – 27. listopada 2018. godine odradio pripreme sa najboljim plivačima Hrvatske. Ujedno je i kategoriziran sportaš od strane HOO-a.

Anton Hrvatin sadašnji član PK ”Nevera” iz Rijeke dijete je PK ”Delfina” čiji je član od svoje 4 godine. Trenutno zbog studija boravi u Rijeci (student 4. godine Pravnog Fakulteta) i želja mu je vratiti se u Rovinj i nastaviti svoju plivačku karijeru. Osvajač je državnih odličja u mlađim uzrastima koje je postigao kao član PK ”Delfin”. Od  pregršt uspjeha u 2018. godini izdvajamo: zlato u disciplini 200m mješovito na međunarodnom mitingu Mladost, zlato po ukupnom zbroju bodova sa svih kola jesenske lige, zlato u disciplini 100m i 200m leptir na regionalnom prvenstvu Hrvatske, zlato u disciplini 100m prsno i 50m leptir na regionalnom prvenstvu Hrvatske te srebro u disciplini 200m leptir i 200m mješovito na državnom prvenstvu Hrvatske (apsolutno).