Accessibility icon
15.06.2020

Održan prijem za veleposlanika i generalnog konzula Republike Italije

Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco posjetio je danas Grad Rovinj-Rovigno u društvu generalnog konzula Davidea Bradaninia.

Prijemu koji je upriličen u Gradskoj palači prisustvovali su gradonačelnik Marko Paliaga, zamjenik gradonačelnika Marino Budicin i predsjednik Gradskog vijeća Valerio Drandić. Nakon prigodnih riječi dobrodošlice, u svom se obraćanju gradonačelnik Marko Paliaga dotaknuo nekih od najvažnijih značajki našega grada, istaknuvši pritom suživot i multikulturalnost kao temeljne vrijednosti ove sredine. U tom pogledu Rovinj-Rovigno predstavlja primjer suživota hrvatskog stanovništva i autohtone talijanske komponente.

Osim  Zajednice Talijana, gradonačelnik je sa svojim suradnicima spomenuo kako u našem Gradu djeluju i talijanske institucije poput vrtića Naridola, osnovne škole Bernardo Benussi, talijanske gimnazije i Centra za povijesna istraživanja, koje Grad podržava i s kojima ima razvijenu odličnu dugogodišnju suradnju.

Gosti su zahvalili na toplom prijemu te su, osim čari i ljepote grada, pohvalili i napore u očuvanju baštine i ostavštine autohtone talijanske komponente.

Nakon posjete Gradu Veleposlanik i Generalni Konzul uputili su se u Centar za povijesna istraživanja – Centro di ricerche storiche, a u Rovinju-Rovigno su posjetili i lokalnu Zajednicu Talijana – Comunità degli Italiani «Pino Budicin».