Accessibility icon
12.11.2021

Održan prijem za Noricka Paliagu, Maju Đaković i Miu Ćurčić

U Gradskoj je palači danas održan prijem mladog rovinjskog vozača Noricka Paliage te veslačica Maje Đaković i Mie Ćurčić, povodom značajnih rezultata postignutih na sportskim natjecanjima.

Norick Paliaga uspješno je završio svoju prvu sezonu na moto kros utrkama PH, Rovinjež, inače član kluba Calderiva iz Vodnjana, na svom motoru Husqvarna #21 u klasi 85 kubika ove je godine bio debitant na utrkama prvenstva Hrvatske i odmah ostvario odlične rezultate.  Ovaj je 12-godišnjak postao viceprvakom u klasi 85 kubika, u kategoriji od 12 do 14 godina, a bodovanje se vršilo na temelju devet utrka prvenstva Hrvatske održanima diljem Hrvatske.Utrke u Hrvatskoj su otvorenog tipa, tako da mogu učestovati  i vozači iz Slovenije .Norick vozi od svoje šeste godine,  a njegov plan u idućoj sezoni je borba za titulu prvaka Hrvatske u klasi 85 kubika.

Na  veslačkom prvenstvu  Hrvatske održanom u Zagrebu u rujnu, 12-godišnje rovinjke Maja Đaković i Mia Ćurčić postale su prvakinje Hrvatske u dvojcu na pariće kadetkinja B. Veliko je to priznanje za trenera i nekadašnjeg veslača kluba Nickola Udovičića kojemu je to prvo zlato kao treneru. Maja i Mia su se ozbiljno posvetile treniranju nakon školske godine, i cijelo su ljeto bile jako redovite na treninzima. Njihovo veliko prijateljstvo je pomoglo da uspiju postići ovaj veliki rezultat jer čim postoji sklad među njima onda i čamac puno bolje plovi. Da se radi o velikom potencijalu govori činjenica da zajedno treniraju niti šest mjeseci.

Gradonačelnik Marko Paliaga podijelio je svima pohvalnice i značke Grada, a uz čestitke zaželio im je da na isti način ustraju i u budućnosti su ključ za uspjeh u bilo kojem području upravo rad i disciplina.

Uz gradonačelnika, mladim je sportašima čestitao i zamjenik David Modrušan, a prijmu su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević i tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin.