Accessibility icon
29.11.2022

Održan prijem za gradonačelnika bratimljenog grada Leonberga

Danas je u Gradskoj palači održan prijem za gradonačelnika Leonberga Georga Martina Cohna koji je posjetio naš grad kako bi se sastao s rovinjskim gradonačelnikom Markom Paliagom.

Tijekom sastanka bilo je riječi o razvoju prometne infrastrukture te mogućim rješenjima prometnih problema te novih solucija i tehnologija s ciljem rasterećenja prometa u centru grada, a dogovorena je i razmjena iskustva po pitanju aktualne krize povećanja cijena energenata i mogućim mjerama štednje kad je riječ o gradskim poduzećima i ustanovama.

Gradonačelnik Leonberga tom je prilikom posjetio i novu postavu Ekomuzeja Batana te se pridružio dočeku na gradskom trgu svjetskih viceprvaka Davida Pinezića i Alena Bilića kojima je čestitao povodom uspjeha ostvarenog s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u surfcastingu održanom u Tunisu.

Rovinj-Rovigno i njemački grad Leonberg pobratimljeni su od 25. kolovoza 1990. godine, a nedavno su u Leonbergu održani Dani Grada Rovinj-Rovigno tijekom kojih je njemački grad donirao jedno vatrogasno vozilo za potrebe DVD-a Rovinjsko Selo.

Fotogalerija