COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
23.10.2019

Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u srijedu, 23. listopada, u Gradskoj se palači održao prijem za jubilarne darivatelje krvi.
Ivici Bana, koji je darivao krv 100 puta, te Predragu Simiću, koji je krv darovao 50 puta, je gradonačelnik Marko Paliaga uručio prigodne plakete za iskazanu plemenitost u akcijama rovinjskog društva Hrvatskog crvenog križa, čiji su predstavnici – ravnateljica Ana Čižić i predsjednik društva Slavko Poropat – također prisustvovali prijemu.
Gradonačelnik je, zajedno sa pročelnicom gradskog Odjela za društvene djelatnosti, Editom Sošić Blažević, uputio čestitke i zahvale jubilarnim donatorima u ime svih sugrađana, na nesebičnosti i humanosti koju su iskazali kontinuiranim darivanjem. “Od 300 darivatelja, koliko ih je prisutno u Rovinju, vi se nalazite pri samom vrhu. To su impresivne brojke koje dokazuju da vaše davalaštvo nije slučajnost, već jedna jako dobra uzanca”, izjavio je Paliaga.
U ime rovinjskog Crvenog križa, ravnateljica Ana Čižić je zahvalila Gradu na lijepoj gesti te ukazala na problem smanjenja broja darivatelja te prikupljenih doza krvi u cijeloj Državi. “Prošle smo godine prikupili sveukupno 417 doza, dok se taj broj ove godine smanjio na 351, s tim da nas očekuje još jedna akcija prikupljanja koja će se održati 13.11”, rekla je Čižić, te nadodala kako je cilj rovinjskog društva Crvenog križa, uz podršku Grada, ljude motivirati na taj nesebičan čin jer tih 10 minuta vremena posvećenih darivanju krvi može spasiti nečiji život. Čižić se tom prilikom zahvalila i rovinjskom Klubu umirovljenika u čijim se prostorijama održavaju akcije te je najavila povećanje broja akcija s 10 na 14 godišnje, počevši od sljedeće godine.

Fotogalerija