Accessibility icon
04.03.2024

Održan prijem Valentine Cafolla

Gradonačelnik Marko Paliaga je danas upriličio prijem za uspješnu rovinjsku sportašicu Valentinu Cafolla koja je nedavno oborila čak dva svjetska rekorda u ronjenju na dah ispod leda.

Valentinu su u Gradskog upravi dočekali i zamjenik gradonačelnika David Modrušan, te tajnik Sportske zajednice Rovinj-Rovigno Roberto Krevatin.

Ovo je još jedan izuzetno impresivan uspjeh mlade rovinjke koja je već s 15 godina pokazivala izuzetan talent, spuštajući se na dubine veće od trideset metara. Njena nedavna postignuća uključuju obaranje svjetskog rekorda u ronjenju na dah pod ledom, gdje je u zaleđenom jezeru Anterselva u Italiji prvo preplivala 140 metara s monoperajom, a zatim postavila još jedan rekord preronivši 80 metara koristeći dugačke apnejaške peraje.

Uspjeh je postignut u izazovnim uvjetima, s ledom debljine 30 centimetara, dok je Valentina bila okružena snježnim pejzažom i planinama, što je zabilježeno u prijenosu u uživo na Facebook stranici SEAC-a.

Gradonačelnik Paliaga izrazio je svoje divljenje i ponos zbog Valentininih postignuća. «Valentinin uspjeh nije samo osobna pobjeda, već i veliki trenutak za našu zajednicu. Ona je primjer mladima što se može postići s posvećenošću i upornošću. Rovinj-Rovigno ima privilegiju imati takvu izuzetnu sportašicu, koja svojim postignućima stavlja naš grad na svjetsku kartu sporta», izjavio je gradonačelnik, koji je mladoj sportašici zaželio budućnost punu uspjeha, uz ostvarenje svih svojih ciljeva.