Accessibility icon
02.09.2020

Održan posljednji ovogodišnji termin “Mercatina”

Ovog je vikenda održan sedmi, ujedno i posljednji termin sajma “Mercatino”, novog projekta kojeg je, na inicijativu brojnih lokalnih proizvođača, u srpnju pokrenula Udruga REkreator.

Ova se cjelodnevna manifestacija održavala četvrtkom na gradskoj rivi, a u kolovozu se nastavila i subotama. Tijekom svojih sedam termina, predstavilo se čak trideset različitih izlagača sa šireg lokalnog područja.

Cilj sajma bio je građanima i posjetiteljima Rovinja približiti domaću proizvodnju, a u ponudi su se našli različiti unikatni uporabni i
dekorativni predmeti, suveniri, nakit, prirodna i ručno rađena kozmetika te tradicionalni domaći proizvodi kao što su maslinovo ulje i lavanda.

Ovaj je projekt pomogao umjetnicima, manufakturama i malim poduzetnicima da plasiraju svoje proizvode i budu vidljiviji, te tako ujedno lakše prebrode krizu koja ih je pogodila usred novonastale situacije.

Svoje mjesto za predstavljanje ovdje su našle i pojedine udruge, poput Društva osoba s invaliditetom Rovinj, koje su na sajmu približile svoje djelovanje javnosti.

Interes za sudjelovanjem iz termina u termin bio je sve veći, pa je tako i održavanje sajma bilo planirano za rujan. No, zbog pojačanog odlaska stranih gostiju i postroženih mjera, njegovo novo izdanje planira se za sljedeće ljeto.