Accessibility icon
22.10.2018

Održan je prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

 

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine u prostorijama grada održan je prijem dobrovoljnih darivatelja krvi povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Uz gradonačelnika dr.sc. Marka Paliagu dipl.oec., prijemu su nazočili zamjenik gradonačelnika Marino Budicin, pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Rovinj Ani Čižić, predsjednik Društva Slavko Poropat te ovogodišnji laureati.

“Grad je već godinama unazad uvriježio jednu dobru praksu da svoje ponajbolje sugrađane, zaslužne u bilo kojoj sferi života, sporta, znanja ili rada, pozove, nagradi i čestita na uspjehu, dobročinstvu i svakom drugom pozitivnom iskoraku” – istaknuo je gradonačelnik Paliaga.

Oko tristotinjak naših sugrađana redovito se odaziva na pozive i akcije koje u suradnji s gradom provodi Gradsko društvo Crvenog križa.

Uz zahvalu za njihovu nesebičnu humanost, gradonačelnik Paliaga je dobrovoljnim darivateljima krvi uručio i prigodne plakete. Za 50 puta ispruženu ruku humanosti plakete su primili Moris Garbin i Doriano Quarantotto, a za 75 darivanja krvi Enio Sošić i Milan Vučković.

U ime nagrađenih darivatelja krvi zahvalila se ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rovinja Ana Čižić uputivši apel građanima Rovinja i rovinjštine da se uključe u ove humanitarne akcije koje spašavaju živote. Pri tome je istaknula da broj darivatelja opada zbog odlaska mladih i nerazumijevanja poslodavaca koji ih nerado puštaju sa posla. Također dodatne je poteškoće donijela i promjena nadležnosti Zavoda za transfuziju iz Pule u Rijeku.