Accessibility icon
30.06.2023

Od sutra kreću gradske vožnje cestovnim vlakom

Od sutra u gradu kreće prijevoz putnika cestovnim vlakom. Vlak će za vrijeme turističke sezone prometovati na slijedećoj relaciji: Okretište u ulici P. Ive, Obala G. Paliaga, Aleja R. Boškovića, gospodarska zona, Concetta, Porton Biondi, M. Vlačić Ilirika, B. Benussi, L. Monti, Porton Biondi, Santorija Santorija, B. Brajković, Obala G. Paliaga, Okretište u ulici P. Ive.

 

Vožnje kreću u 10 sati sve do 24 sata, te započinju i završavaju kod kazališta Gandusio. Prijevoz vrši tvrtka Tamar d.o.o., a cijena karte za odrasle osobe iznosi 4 eura, dok dječja karta (3-10 godina) iznosi 2 eura, a besplatna je za djecu do 3 godine.

 

Riječ je o pilot projektu alternativnog javnog prijevoza vlakićem, koji povezuje udaljenije parkirne platoe na periferiji sa centrom grada, odnosno pješačkom zonom, a sve u svrhu ispitivanja mogućnosti i interesa za buduće uvođenje tkz.“ Park and ride“ sustava.

 

Naime, s obzirom na dosadašnja „negativna“ iskustva sa javnim gradskim prijevozom koji se pružao autobusima i s obzirom na činjenicu da isti nije zaživio, odnosno usluga javnog prijevoza nije opravdala potrebu uvođenja, pokrenuo se prijedlog uvođenja vlakića u prometni sustav za vrijeme ljetnih mjeseci koji je i prihvaćen na prošloj sjednici Gradskog vijeća.