Accessibility icon
18.06.2020

Od subote stupa na snagu privremena zabrana izvođenja radova tijekom turističke sezone

Podsjećamo građane da sa subotom, 20. lipnja, stupa na snagu privremena zabrana izvođenja radova koja obuhvaća izvođenje zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcije građevine za vrijeme turističke sezone u razdoblju do 17. rujna.

Zemljanim radovima i radovima na izgradnji konstrukcije građevine smatraju se prethodni i pripremni zemljani radovi (iskopi i dr.), tesarski radovi, armirački radovi, betonski radovi, zidarski radovi, krovopokrivački radovi i ostali građevinski radovi u i oko građevine,  a koji se obavljaju uz pomoć radnih strojeva, kompresora, kamiona, građevinskih miješalica, udarnih čekića i sličnih naprava kojima se proizvodi veća buka i prašina u okolišu.

Zabrana se ne odnosi se na građevine, odnosno radove za čije je građenje, odnosno izvođenje utvrđen interes Republike Hrvatske, građenje objekata društvene namjene, građenje uređaja i objekata komunalne infrastrukture, uklanjanje građevina na temelju rješenja građevinske inspekcije ili odluke drugog tijela državne vlasti, radove u manjem obimu koji se odvijaju unutar ili oko objekta (montaža namještaja, parketa, knaufa, keramike, zamjena kupaonskih sanitarija za poboljšanje uvjeta stanovanja, popravci, dovršeci fasade i krova izvan povijesne jezgre i sl.), a koji ne stvaraju obimnije štetne emisije (znatna i/ili dugotrajna buka iznad 80 decibela, prašina i sl.) i to uz uporabu tzv. kućnog električnog alata (kutne brusilice, bušilice, ubodne pile i slično) i to u vremenu od 9,00-17,00.