Accessibility icon
17.09.2023

“Od punte do punte” okupilo stotinjak sudionika

U organizaciji Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno, ove je sunčane nedjelje održano 16. izdanje sportsko-edukativne manifestacije “Od punte do punte – morem i kopnom”.

Tom se prilikom okupilo nešto više od stotinjak sudionika, među kojima najbrojniji biciklisti, zatim trkači, plivači i hodači.

Za sudionike koji su odabrali “Od punte do punte” ići kopnom, start je bio u uvali Ruja, kod Comeback bara, dok je onima koji su “Od punte do punte” otplivali morem start bio u uvali Valsaline. Cilj svih sudionika bio je u uvali Ruja.

Sudionike je u navedenoj uvali prije početka pozdravio u ime Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno Roberto Krevatin, koji je i sam sudjelovao u manifestaciji kao trkač, a zatim su se svakoj skupini obratili njihovi voditelji s posljednjim uputama prije početka.

“Cilj svih ovakvih sportskih manifestacija jest pokušati ljudima usaditi zdrave navike. Svatko bi trebao svakodnevno prošetati barem pola sata”, naveo je Aldo Krelja na čelu pješaka, dok je Sandi Mužina, voditelj biciklista uz Massima Ferraru, dodao kako je u današnjem fokusu druženje i rekreacija, a ne natjecanje.

Do cilja su tako plivači otplivali šest kilometara uz pratnju brodica, biciklisti su po Štriki Ferati sve do vidikovca i natrag vozili 18 kilometara, trkači su nakon zagrijavanja na livadici u uvali Ruja cestom, uz policijsku pratnju, trčali do Valalte i natrag nešto više od pet kilometara, a pješaci su također svojih pet kilometara “odradili” po Štriki Ferati, do crkvice i natrag.