Accessibility icon
07.09.2022

Od ove subote u Photo Art Gallery Batana izložba fotografa Ivice Nikolca

U subotu, 10. rujna, s početkom u 19 sati u Photo Art Gallery Batana bit će upriličeno otvorenje samostalne izložbe fotografija riječkog fotografa Ivice Nikolca, naslovljene “Prisutna odsutnost”.

Ovom izložbom u organizaciji Centra vizualnih umjetnosti “Batana”, ovaj poznati autor predstavit će se temama koje su ga zaokupljale tijekom godina bavljenja fotografijom.

“Naziv ‘Prisutna odsutnost’ proizašao je iz činjenice da sam kao autor poznatiji izvan Rijeke, pa i Hrvatske nego u Rijeci, gradu u kojem živim i djelujem. Također, smatrao sam tada kako većinu mojih fotografija na neki način konceptualno određuje upravo taj termin. U njima je čovjek ponekad prisutan kao subjekt, ponekad nije, ali je ta prisutnost ili odsutnost većinom u kontekstu emocije koju pojedina fotografija izaziva”, naveo je sam autor.

Ova je izložba 2018. godine bila postavljena u Galeriji Kortil u Rijeci, nakon čega “putuje” u Split, te Podgoricu (Crna Gora).

Inače, Nikolac je imao petnaestak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a sudjelovao je i na više od 70 skupnih izložbi. Bio je članom brojnih žirija, pa tako i Umjetničkog savjeta manifestacije Photodays Rovinj, kao i selektor fotografskih izložbi nacionalne razine. U četiri je navrata izabran za predsjednika Hrvatskog fotosaveza. Također, dobitnik je više nagrada i priznanja za fotografije na međunarodnim salonima fotografije i nagrada za promicanje fotografije.

Izložba umjetničkih fotografija Ivice Nikolca pod nazivom “Prisutna odsutnost” moći će se razgledati sve do 8. listopada, u radno vrijeme Galerije “Batana”.

 

Fotogalerija