Accessibility icon
08.04.2020

Od danas za kretanje između Grada Rovinja-Rovigno i Općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj nije potrebna propusnica

Od danas je na području bivše općine Rovinj omogućeno slobodno kretanje bez propusnica. To znači da propusnice neće biti potrebne za kretanje stanovnika na području Grada Rovinja-Rovigno, Općine Bale-Valle, Kanfanar i Žminj.

Potvrdio je to jučer na press konferenciji Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ministar Božinović, nakon što su gradonačelnici i načelnici nekoliko istarskih općina i gradova potpisali sporazum.

Temelj za odobrenje sporazuma od strane nacionalnog Stožera CZ je članak 18. Zakona o civilnoj zaštiti, prema kojem se dvije ili više jedinica lokalne samouprave mogu zajednički organizirati za obavljanje poslova civilne zaštite iz svog samoupravnog djelokruga.

Ovim putem naglašavamo kako je spomenut sporazum sklopljen s namjerom da olakša građanima obavljanje osnovnih vitalnih potreba te za obradu poljoprivrednog zemljišta i održavanje poljoprivrednih aktivnosti, kao i onih poslovnih. Stoga, molimo građane da se tog i pridržavaju te da ukoliko nije iz vitalnih ili hitnih razloga ostanu doma, kako ne bi ugrozili zdravlje ostalih i pozitivne rezultate koje je čitava Županija postigla sa jako niskim brojkama novooboljelih.

Iako znamo da je teško odoljeti lijepom vremenu, suncu i toplini, ovim putem još jednom apeliramo na naše sugrađane da ostanu doma, kako bi što prije mogli zaustaviti epidemiju i vratiti se uobičajenoj svakodnevnici.