Accessibility icon
09.06.2020

Objavljeni nagrađeni radovi „Fotopriče o Rovinju“ za 2019. godinu

Od pristiglih 36 radova na natječaj „Fotopriča o Rovinju“ za 2019. godinu, prvo je mjesto pripalo autoru Draganu Lapčeviću za „Ljetnu priču u sedam slika“. Drugo je mjesto odnio autor Stefan Larson sa svojih deset originalnih zračnih snimaka pod nazivom „Rovinj – The fishing town“, dok se na trećem mjestu pronašlo djelo naslovljeno „Caligar“ Flavie Paliaga.

Radove je ocijenila Komisija u sastavu: dogradonačelnik Grada Rovinja Marino Budicin, voditelj obrazovanja u Institutu za fotografiju i vizualne umjetnosti ISFAV iz Padove Marco Zago, te tajnik CVU „Batana“ iz Rovinja, Ermano Bančić.

Komisija je, pored nagrađenih, također istaknula radove „Rovinjski ribari na djelu“ autorice Dubravke Balentović, zatim „Stepenice“ autorice Sanje Kušar Precali, „Sunčani satovi“ Vere Mičić Špiranec, te „Rovinjski dimnjaci“ Ermana Bančića.

Potonja tri rada veoma su vrijedna jer dokumentiraju stepeništa, sunčane satove i dimnjake, odnosno elemente koji doprinose karakterizaciji izvornog urbanog uređenja rovinjskog starog grada.

S obzirom na to da nije ocijenjen niti jedan rad u sekciji audiovideo, odlučeno je da se nagradi sekcija fotografije za studente ISFAV-a koji su sudjelovali na radionici „ISFAV Photolab ’19“ održanoj prošlog lipnja na temu natječaja „Fotopriča o Rovinju ’19“.

Prvo mjesto osvojile su autorice Anna Colia, Claudia Tommasin i Valencia Micolta Karent za djelo „Questione di resistenza (Pitanje izdržljivosti)“, drugo autorice Eleonora Zanardo i Linda Pavanello za „Lo squero – rovere (Škver – Hrast)“, te treće autori Giulia Lazzari i Leonardo Menegazzo za „ Legami – Punta Corrente (Spojevi – Zlatni rt)“.

Prvonagrađeni će autori uživati u vikendu u hotelu Istra na otoku Sv. Andrija za dvije osobe, a nagradu dodjeljuje tvrtka Maistra.

Fotogalerija