Accessibility icon
27.09.2019

Obilježen Dan policije i zaštitnika sv. Mihovila

Povodom Dana policije i nadolazećeg blagdana sv. Mihovila, koji se obilježava 29. rujna, rovinjska je policija, u petak, na gradskom trgu održala Dan otvorenih vrata.
Kako bi svoj rad što više približili građanima, službenici PP Rovinj su građanima, a naročito djeci iz vrtića i osnovnih škola, predstavili rad prometne, kriminalističke i pomorske policije, odjel prevencije, interventnu policiju, službena vozila, opremu i uređaje koje koriste u svakodnevnom obavljanju dužnosti.
U Gradskoj palači, gradonačelnik Marko Paliaga upriličio je prijem za načelnika Policijske postaje Rovinj, Ivana Branka Bestulića sa suradnicima.
Na središnjem križu gradskoga groblja Laste, u čast poginulim policajcima, položili su vijenac te odali počast minutom šutnje dogradonačelnik Marino Budicin, predstavnici rovinjske policije, Javne vatrogasne postrojbe Rovinj, te ostali građani i predstavnici udruga. Molitvu je predvodio župnik Vilim Grbac koji se obratio prisutnima te je uputio poziv svima da svojim životom dajemo doprinos okolini kako bi na taj način izrazili zahvalnost prema onima koji su žrtvovali vlastiti život za opće dobro.

Fotogalerija