Accessibility icon
06.08.2017

OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

U povodu 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja – delegacije Grada, sudionika Domovinskog rata – pripadnika 2. bojne 119.brigade HV, članova Gradskog vijeća te predstavnika političkih stranaka i Vijeća nacionalnih manjina podno Središnjeg križa na gradskom groblju Laste odali su počast braniteljima Domovinskog rata i svima koji su doprinijeli stvaranju neovisne i slobodne Republike Hrvatske. U ime Grada vijenac su položili gradonačelnik dr.sci. Marko Paliaga i predsjednik Gradskog vijeća Valerio Drandić, predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici političkih stranaka i Vijeća nacionalnih manjina.

Prigodnim govorom i čestitkama u povodu ovog velikog državnog praznika okupljenim podno Centralnog križa obratio se gradonačelnik Marko Paliaga podsjetivši da je prije 22 godine velikom vojnom akcijom «Oluja» oslobođen najveći dio Hrvatske. «Sa poštovanjem i ponosom valja se prisjetiti svih koji su u bitci za Hrvatsku sudjelovali moralno i vojnički časno i koji danas gordo uzdignuta čela žive u miru kojem su pripomogli…Neznani su to i znani junaci širom Hrvatske, ali i brojni naši sugrađani koji su bili mobilizirani najvećim dijelom u 119-oj brigadi, u 35. inženjersko-pontonskoj bojni, u domovinskoj pukovniji, u policiji i specijalnoj policiji u 111. brigadi, domovinskim postrojbama, Zboru narodne garde i drugim elitnim gardijskim brigadama», rekao je, između ostaloh gradonačelnik Paliaga. i pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast poginulim i nestalim braniteljima.

Na kraju je i rovinjski župnik Vilim Grbac svojom molitvom i posvetom odao počast poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Fotogalerija