Accessibility icon
02.04.2019

Obilježen Dan Obrtničke komore Istarske županije

U utorak, 2. travnja 2019. godine u hotelu Lone u Rovinju održana je svečanost povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Istarske županije, na kojoj su uz brojne goste i uzvanike sudjelovali pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura, predsjednik Hrvatske Obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, župan Valter Flego i gradonačelnik Marko Paliaga.

Na svečanosti su također proglašeni dobitnici priznanja Obrtničke komore Istarske županije, a među brojnim nagrađenima našla se i Turistička zajednica grada Rovinja, dok je povelju za postignuće “Istarske zlatne ruke” dobila naša sugrađanka Nevija Longo, vlasnica Obrta za proizvodnju i trgovinu u poljoprivredi “Rasadnik Longo”.

– Dugi sam niz godina u struci, a kao jedan od prvih obrta u poljoprivredi u Hrvatskoj, na neki sam način i predvodnik. Nastojimo svojim radom doprinijeti kako vlastitoj obitelji, tako i lokalnoj zajednici, odnosno svome gradu, ali i šire, izjavljuje Nevija Longo koja naglašava kako joj ova nagrada predstavlja veliku čast.

“Naš dosadašnji i budući rad temelji se na poticanju svih gospodarstvenika, a naročito obrtnika, u realizaciji vlastitih poduzetničkih ideja i inicijativa. Iz tog razloga već duži niz godina osiguravamo značajna sredstva za provedbu raznih programa i mjera koje se odnose na poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede od čega bi posebno istaknuo novi Program kreditiranja poduzetnika i obrtnika kroz koji smo osigurali 15 milijuna kuna potencijalnog kreditnog fonda za 2019. godinu.

Usprkos današnjim izazovnim vremenima koja nas okružuju, dokazujemo kako se upornim radom, kvalitetom i inovativnošću mogu nadići prepreke i dati značajan doprinos stvaranju uspješnijeg okruženja. Čestitam našim obrtnicima na neposustajanju i na želji da budu još bolji i uspješniji.” – istaknuo je gradonačelnik Paliaga podsjetivši da je obrtništvo sa preko 1000 aktivnih obrtnika oduvijek bilo i biti će vrijedna grana našeg lokalnog gospodarstva, rasta i razvoja grada.

 

Fotogalerija