Accessibility icon
06.10.2017

OBILJEŽEN DAN NEOVISNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Polaganjem vijenaca na Središnjem križu gradskog groblja Laste u ime Grada i braniteljskih udruga obilježen je Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Ovaj svečani čin upriličilo je Gradsko vijeće na čelu sa predsjednikom Valeriom Drandićem uz sudjelovanje vijećnika, predstavnika braniteljskih udruga, nacionalnih manjina, gradskih ustanova i drugih građana.
«Danas smo ovdje da se podsjetimo tih teških dana borbe za neovisnu Hrvatsku i svih ljudi koji nisu oklijevali braniti svoj dom i domovinu. Mnogi su u tom nam nametnutom ratu dali ono što su najvrijednije imali – svoj život», rekao je u svom obraćanju Valerio Drandić. Podsjetio je na 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio odluku o razdruživanju i raskidu svih državnih sveza Hrvatske s ostalim republikama ondašnje SFRJ, a tome je prethodilo plebiscitarno izražavanje hrvatskog naroda i građana Hrvatske na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.
Nakon obraćanja predsjednika Gradskog vijeća Valerija Drandića, okupljenim se obratio i rovinjski župnik Vilim Grbac i molio za sve pale u Domovinskom ratu.

Fotogalerija