Accessibility icon
01.03.2024

Obilježen Dan civilne zaštite: Gradonačelnik pohvalio sinergiju i spremnost službi

Povodom Dana civilne zaštite jučer je u prostorima Gradske uprave održan prijem predstavnika i članova Stožera civilne zaštite Grada Rovinja-Rovigno. Prisutne je u ime Grada pozdravio gradonačelnik Marko Paliaga koji je tom prilikom istaknuo spremnost i pravovremenost svih službi, ali i odličnu sinergiju koja je u više navrata pokazala izvrsne rezultate u pojedinim situacijama, naročito kad je riječ o vremenskim nepogodama.

 

Važnost zajedničkog djelovanja i međusobne podrške potvrdili su svi prisutni pripadnici rovinjskog Stožera civilne zaštite, a prijemu su se odazvali predstavnik Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Mladen Kiković, Davor Kalčić ispred Gorske službe spašavanja, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno i načelnik Stožera Evilijano Gašpić, načelnik Policijske postaje Rovinj-Rovigno Ecio Legović, ravnatelj Lučke uprave Rovinj-Rovigno Rudolf Marić, te Dajana Medić ispred Gradskog društva Crvenoga križa, zamjenik načelnika Stožera i voditelj gradskog odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo Dragan Poropat, te član Stožera i voditelj odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Elvis Prenc. Uz gradonačelnika je ispred Grada prijemu prisustvovao i zamjenik gradonačelnika David Modrušan.

 

Povodom Dana civilne zaštite, početkom tjedna je također održana vježba uzbunjivanja Stožera civilne zaštite Grada Rovinja -Rovigno pod nazivom «Aktiviranje stožera civilne zaštite».

Cilj vježbe bio je je praktična provjera funkcionalnosti Plana pozivanja i aktiviranja, te Sheme mobilizacije Stožera CZ Grada Rovinja-Rovigno za potrebe uzbunjivanja članova Stožera u slučaju provedbe dodijeljenih im zadaća.

 

Kroz vježbu je provjerena spremnost svih sudionika, te je provjeren sustav pozivanja i aktiviranja članova, kao i njihova koordinacija unutar sustava.

Cilj vježbe je uspješno ispunjen, te su svi uključeni pokazali su izuzetno ozbiljan i visok stupanj profesionalnosti.