Accessibility icon
13.09.2018

Obavijest o zamagljivanju radi smanjenja populacije komaraca

U četvrtak, 13. rujna 2018. u jutarnjim satima (06:00 – 7:30) tretirati će se dijelovi grada (u kojima bi večernji tretman bio neprihvatljiv): uži centar grada – dostupni dijelovi za prolaz vozila, Zagrebačka ulica, Valbruna sjever i Centener. Istoga dana u večernjem terminu tretirati će se Bolničko naselje,  Concetta, Lamanova, Valbruna jug, Monfiorenzo.

U Rovinjskom Selu će se također u četvrtak 13. rujna 2018. tijekom dana provesti obilazak terena, kontrola legla komaraca i procjena provedbe postupka zamagljivanja budući da je zadnji tretman obavljen 23. kolovoza 2018.

 

U petak, 14. rujna 2018. u večernjem terminu tretirati će se naselje Kukuletovica.

Izvršitelj je Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, koji obavlja mjere preventivne dezinsekcije i deratizacije na području grada.

Koristimo priliku podsjetiti sve građane, da je najučinkovitiji način borbe protiv komaraca da se eliminiraju sva potencijalna mjesta gdje se zadržava voda u vrtovima i okućnicama (posude, fontane, bazeni, kante i sl.) obzirom da se komarci razmnožavaju isključivo u vodi.

Molimo građane da nakon svake kiše, provjere svoje okućnice kako bi se smanjila potencijalna mjesta razmnožavanja komaraca.