COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
07.12.2019

NK Rovinj proslavio stotu obljetnicu

Mnogobrojni gosti, među kojima i brojne generacije nogometaša, okupili su se ovog petka, 6. prosinca, u prostoriji Academia Banquet kako bi zajedno proslavili nogometni jubilej: stotu obljetnicu Nogometnog kluba Rovinj.

Uzvanike je u ime NK Rovinj pozdravio njegov predsjednik, David Modrušan, rekavši kako su proslavu obilježili onako kako to Klub i zaslužuje, te kako su još jednom dokazali kako se radi o bitnoj karici u našem mikro društvu.

“U svojoj dugoj povijesti, NK Rovinj je doživio puno uspona i padova, zabilježio je pobjede i poraze, ali nije u niti jednom trenutku izgubio sportski i natjecateljski duh. Zahvaljujući entuzijazmu, ustrajnosti i posvećenosti svojih članova, danas je NK Rovinj jedan od sportskih klubova našeg grada s najdužom tradicijom. Priznanje je to i današnjoj upravi i trenerima, ali i svima onima, koji su tijekom proteklih, često teških desetljeća, svojim radom doprinijeli ovom vrijednom jubileju”, svojim se govorom obratio gradonačelnik Grada Rovinja, Marko Paliaga.

On dodaje kako je Rovinj oduvijek bio grad koji skrbi nad svim sportskim i rekreativnim aktivnostima, promičući tako zdrav natjecateljski duh i zajedništvo koje je svakoj sredini nužno. Pored ulaganja u redovne aktivnosti Sportske zajednice, Grad Rovinj ulaže u održavanje i razvoj sportske infrastrukture.

NK Rovinj na zavidnoj je obljetnici čestitao i viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, predsjednik Nogometnog saveza Istarske županije, Darko Raić Sudar, te pomoćnik glavnog tajnika HOO, Siniša Krajač.

Nešto više o samome Klubu tijekom svečanosti rekao je zamjenik gradonačelnika i povjesničar Marino Budicin, a predstavljena je i izložba povodom 100. godišnjice NK Rovinja za koju je zaslužan novinar Aldo Pokrajac.

Predsjednik NK Rovinja tom se prilikom priznanjima zahvalio Gradu Rovinju, Hrvatskom nogometnom savezu, HNS – nogometnom središtu Rijeka, Nogometnom savezu Županije Istarske, Sportskoj zajednici Grada Rovinja, NK “Mladost” iz Rovinjskog Sela, Udruzi nogometnih sudaca, Sportskoj zajednici Istarske županije, Valbruna sportu, te Hrvatskom olimpijskom odboru.

Glazbom su ovu obljetnicu upotpunili klapa Valdibora, kao i Sergio Preden Gato sa svojim bendom, ujedno i autor himne NK Rovinja “La maglia gialla”, s kojom je upravo ova svečanost završena.

Foto: Dražen Družetić

Fotogalerija