Accessibility icon
14.07.2021

Nastavlja se program “Feel the breeze of Rovinj”

S ciljem promocije Rovinja i stvaranja dodane vrijednosti programima boravka koji se u našoj destinaciji pružaju gostima, Turistička zajednica grada Rovinja – Rovigno i ove godine nastavlja s održavanjem besplatnih obilazaka grada i biciklističkih tura pod nazivom Feel the breeze of Rovinj.

Obilasci grada uz stručno vođenje na četiri jezika održavat će se svakog utorka počevši od 20. srpnja do sredine listopada u vremenu od 10:00 do 12:00 sati. Program obuhvaća obilazak gradskih kulturnih i povijesnih znamenitosti, razgled crkve sv. Eufemije i novouređenog Ekomuzeja “Kuća o batani”. Na lokaciji Ekomuzeja, gosti će uz tradicionalnu glazbu degustirati jelo od morskih plodova i rovinjska vina.

Biciklističke ture vodit će naše goste u obilazak najljepših dijelova prirodne baštine i povijesnih znamenitosti rovinjskog priobalja, od uvale Lone preko park šume Zlatni rt – Punta Corrente do Veštra, Cisterne, Paluda i arheološkog nalazišta Monkodonja i Mušego. Ture će se održavati svake nedjelje počevši od 25. srpnja do sredine listopada u vremenu od 9:30 do 12:00 sati.

Obilasci će biti organizirani poštujući preporučene epidemiološke mjere, te će se u skladu s tim mjerama formirati i grupe za obilazak.

S navedenim programima bit će upoznati pružatelji usluga smještaja u destinaciji koji će svoje goste moći upućivati na besplatno korištenje navedenih usluga. Također, izrađen je promotivni letak koji će se dijeliti gostima u smještajnim objektima i na info punktu Turističke zajednice. Usluga će biti promovirana putem društvenih mreža, lokalnih medija te na web stranicama Turističke zajednice. Prijave će se primati putem e-maila: info@rovinj-tourism.hr ili u uredu Turističke zajednice.