Accessibility icon
08.10.2022

Nastavlja se Glazbeni poučak

Ovog utorka, 11. listopada, nastavlja se, nakon ljetne pauze, ovogodišnje izdanje rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata “Glazbeni poučak”.

U sklopu trećeg koncerta svojom će se autorskom zbirkom solo pjesama “Zbirka skladbi za glas i glasovir” u izdanju Ustanove Ivan Matetić Ronjgov, predstaviti mlada skladateljica Linda Uran, uz pijanisticu Anu Mariju Ilić.

„Biti skladateljica je privilegija, a moći izvesti vlastita djela je poput osvajanja Everesta“, opisala je svoju djelatnost skladateljica i pjevačica Linda Uran iz Buzeta. Zbirka solo pjesama za glas i klavir posvećena je prof. Ariani Bossi, a namijenjena je učenicima i studentima solo pjevanja. Uz klavir, violinu i violončelo, svaka pjesma nam daruje jedinstvenu boju, atmosferu i priču.

Povod za zbirku bili su studenti pjevanja kojima je željela prenijeti svoju glazbu. Sve je počelo s “Maglicom” Drage Gervaisa, a potom je uslijedilo još šesnaest autorskih pjesama, nastalih na tekstove
hrvatskih pjesnika. Neke su pjesme na čakavskom narječju i na istarsko-primorskoj ljestvici.

Kao i za prethodna događanja, i na ovaj je koncert ulaz besplatan jer, podsjećamo, ovim je edukativnim koncertima cilj predstaviti mladima, ponajprije učenicima osnovnih i srednjih škola, odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…

Dodajmo kako su izlaganja dvojezična, prezentacije multimedijalne, a događanja interaktivna s publikom.

Projekt je nastao u organizaciji POU Grada Rovinja-Rovigno i HDGU-ogranak Pula, uz autorice Aleksandru Golojku i Natašu Dragun, a pokrovitelji su Grad Rovinj – Rovigno, lokalna Turistička zajednica, te Istarska Županija – Upravni odjel za kulturu.