COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
02.04.2019

Nastavak Glazbenog poučka uz Carlosa Fagina

Ovog se ponedjeljka u Multimedijalnom centru Rovinj održao drugi koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak, ovoga puta uz Carlosa Fagina, rodom iz Buenos Airesa.

Fagin je studirao na Glazbenom Konzervatoriju u Amsterdamu, kao i Konzervatoriju Utrecht u Nizozemskoj, gdje je diplomirao kao jazz klavirist. Danas Pulu naziva svojim domom, a kao muzičar surađuje s lokalnim, ali i inozemnim muzičarima, sudjeluje u glazbenim festivalima i radi kao profesor klavira, privatno i unutar različitih glazbenih institucija.

Svojim je nastupom rovinjskoj publici približio malo drugačiji pijanistički nastup, odnosno improvizaciju pod nazivom “Budimo kreativni”. Osim toga, prije samog koncerta održao je kratku radionicu improvizacije s mladim glazbenicima koji su zatim publici pokazali nove vještine.

Organizatori Glazbenog poučka, POU Grada Rovinja i HDGU-ogranak Pula, još su jednom pokazali kako djeci dovode zanimljive glazbenike s bogatim iskustvom i puno znanja koje im mogu prenijeti, a u tome im kao pokrovitelji pomažu i Grad Rovinj, Turistička zajednica Rovinj i Istarska županija – Upravni odjel za kulturu.

 

Fotogalerija