Accessibility icon
15.01.2020

Najavljen program ovogodišnje Antonje i Festivala istarske supe

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u Rovinjskom selu najavljen je bogat program Antonje – 29. Izložbe vina i maslinovih ulja Rovinjštine i 7. po redu Festival istarske supe. Ovim putem su se predstavnicima medija obratili zamjenik gradonačelnika i predsjednik Udruge Agrorovinj Kristijan Damijanić, potpredsjednik Udruge Agrorovinj Enrico Cernecca i predsjednik Mjesnog odbora Vlado Cvitić.

Uvodnim riječima obratio se predsjednik Udruge Damijanić: „Ovogodišnje manifestacije održat će se u subotu i nedjelju, 18. i 19. siječnja u Rovinjskom selu i to; Antonja 2020 koja objedinjava 29. Izložbu vina i 17. Izložbu maslinovih ulja Rovinjštine održat će se u subotu s početkom u 17 sati, a program 7. Festivala istarske supe počinje pod velikim šatorom u 13 sati u nedjelju, 19. siječnja“.

Vlado Cvitić je ispred Mjesnog odbora pozvao sve mještane i ostale brojne posjetitelje da se okupe na njihovoj tradicionalnoj fešti. „Prema tradiciji iz davnina, običaji su nalagali da lokalni žitelji pozovu i ugoste svoju rodbinu te druge goste na ovu tradicionalnu feštu Rovinjskog sela.“

Najstarija izložba vina u Istri i u Hrvatskoj Antonja poznata je po tome da nudi na kušanje mlada i zrela vina proizvedena na Rovinjštini. Ocjenjuju se vina 2019., a moći će se kušati i ostala široka paleta vina ovoga kraja. Na Antonju dolaze i lokalna  maslinova ulja koja će također biti ocjenjivana. Novitet izložbe bit će kutak s ekološkim i biodinamičnim vinima te će se s takvim vinima predstaviti čak tri vinara.

Antonja i Festival istarske supe ove će se godine održati na novoj lokaciji  rukometnog igrališta i šator će biti 650 m² koji će omogućiti još više sadržaja za posjetitelje. Ulaz na programa tijekom dana i večeri te na koncerte je besplatan. „Pozivam vas da degustirate i kupite naše lokalne proizvode u butigi naše udruge koja će nuditi sve najbolje što Rovinjština nudi. U programu sudjeluju i naši gosti iz Međimurske županije iz Nedelišća. Novitet je i veliko prijenosno ognjište na kojemu će se stalno pripremati supa, a kušajte i ostale gastro delicije jer ćete sigurno biti zadovoljni, očekuje vas bogata gastronomska ponuda“, istaknuo je Cernecca. Pored zabavnih programima bit će tu i izložba bukaleta ukrašenih ručicama lokalne djece ali će se moći pogledati i pravi kolekcionarski komadi.

Kupnjom čaše za vino u subotu ili bukalete u nedjelju, moći će se degustirati vina u subotu, a u nedjelju uz bon za konzumaciju moći će se kušati supa. Cijena čaše i bukalete iznosit će 50 kuna.

Organizatori pripremaju još nekoliko noviteta koji će obogatiti dolazak na manifestacije kako u subotu tako i u nedjelju.

Naime, sve posjetitelje mogu iznenaditi bogate nagrade, a postaju potencijalni dobitnici kupnjom čaše ili bukalete.

U nedjelju je u pripremi i najveća supa na svijetu u bukaleti od 20 litara, a u natjecateljskom dijelu pripreme supe sudjelovat će ukupno 12 timova. Timovi sudjeluju u dvije kategorije i to u pripremi kreativne ili tradicionalne istarske supe. Festival istarske supe ima županijsku notu jer dolaze timovi iz cijele Istre.

Za zabavni program u subotu bit će zaduženi Replay Band i Luka Basi, a u nedjelju glazbenici grupe Tri deca i zatim Alfa Time Bend.

Osiguran je javni prijevoz za dolazak do Rovinjskog sela, a sve detalje potražite na službenim stranicama Udruge Agrorovinj www.agrorovinj.hr  .

Organizatori Antonje 2020 i 7. Istarskog festivala supe je Udruga Agrorovinj, a suorganizatori su Mjesni odbor Rovinjsko selo i Udruga obrtnika Rovinja.

Uz pokrovitelje, sponzore i prijatelje manifestacija koji su omogućili da vas dočeka bogat program u oba dana, vjerujemo da će za ovaj vikend svi putevi voditi u Rovinjsko selo. Vidimo se 18. i 19. siječnja 2020. godine.

 

 

  1. IZLOŽBA VINA I 17. IZLOŽBA MASLINOVOG ULJA ROVINJŠTINE

Rovinjsko Selo, subota 18.01.2020.

 

Program

1700  Degustacija vina i maslinovog ulja

1800  Replay bend

1830  Pozdravne riječi i otvorenje „Antonje 2020“

1900  Podjela nagrada i priznanja za maslinova ulja

Voditeljica programa: Suzana Modrušan Krošnjak

Zabavni program: Replay Band i Luka Bassi

 

2000  Podjela nagrada i priznanja za vina

2145  Podjela nagrada posjetiteljima

2200  Luka Bassi

 

 

  1. „FESTIVAL ISTARSKE SUPE“

Rovinjsko Selo, nedjelja 19.01.2020.

 

Program

1300 Degustacija istarske supe, izložba bukaleta

1400 glazbeni sastav „Tri deca“

1600 Pozdravna riječ i početak natjecanja u pripremi tradicionalne istarske supe

1700 Natjecanje u pripremi kreativne istarske supe

1800 glazbeni sastav Alfa Time Band

1830 KUD „Stjepan Žiža“

1845 Proglašenje najbolje istarske supe

Voditeljica programa: Claudia Pučić

Zabavni program: „Tri deca“ i Alfa Time Band

1900 Priprema najveće istarske supe „Supa 20.20“

Podjela nagrada posjetiteljima

2030 sati – Alfa Time Band

 

Fotogalerija