Accessibility icon
06.09.2022

Najava sportskih manifestacija povodom Dana grada

Pregršt sportskih manifestacija očekuje se na sam Dan grada Rovinja-Rovigno, kao i u tjednu koji mu prethodi.

Sve tako kreće 10. rujna tradicionalnim plivačkim maratonom sv. Eufemija u organizaciji PK Delfin Rovinj-Rovigno. Start i cilj njegovog 23. izdanja bit će na plaži Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „dr. Martin Horvat“ u Rovinju, i to kraj budućeg gradskog bazena. Plivači mogu odabrati kružnu stazu „Mala Figarola“ od 1500 metara, ili pak stazu „Velika Figarola“ od 3000 metara.

Prijave za obje staze otvorene su na www.stotinka.hr do 9. rujna, a startnina, osim za članove PK Delfin, iznosi 100 kuna. Organizator je tim povodom osigurao majice i ručak sudionicima utrka, medalje, kao i pehare za apsolutne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Istog dana na boćalištu na Štangi od 10 sati započinje Međunarodni boćarski turnir povodom Dana grada, a organizira ga Udruga umirovljenika Grada Rovinja-Rovigno. U popodnevnim satima, sa startom u 16, odigrat će se košarkaško natjecanje po FIBA pravilima, u organizaciji rovinjskog Košarkaškog kluba.

Već sljedećeg dana, u nedjelju, 11. rujna, na redu je „Štrika Ferata run“. Ova manifestacija nastala uz partnerstvo Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno i lokalne Turističke zajednice, počinje u 9 sati na početku biciklističko-pješačke staze Štrika Ferata koja spaja Rovinj s Kanfanarom. Trčanje je predviđeno u dvije dužine, pri čemu se ona od 3,5 kilometara preporučuje rekreativcima, a ona od 10 kilometara iskusnijim trkačima.

Sve informacije o kotizaciji za utrke mogu se pronaći na stranici strika-ferata.wineandwalk.info i na Facebook.com/teciistipiti ili pozivom na 0997456473. Sve prijavljene će u cilju dočekati voda, voće i domaća ekološka bira Kampanjola, dok će prvo troje plasiranih u natjecateljskoj utrci na 10 kilometara na cilju dobiti poklon pakete lokalnih vinara, a najbrži ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo.

Također u nedjelju rovinjski Streljački klub organizira Klupski turnir u streljaštvu na Gradskoj streljani u 10 sati.

U ponedjeljak, 12. rujna, rovinjska Sportska zajednica obilježava Hrvatski olimpijski dan na bazenu Delfin od 10 sati kroz tradiciju i sportove na vodi grada Rovinja.

Nakon dana pauze, u srijedu, 14. rujna, Boćarski klub na boćalištu na Štangi organizira Boćarski turnir Udruge umirovljenika i Boćarskog kluba, čije je trajanje predviđeno od 9 do 14 sati.

Sljedećeg dana Udruga-ustanova Kuća o batani pripremila je Tradicionalnu regatu batani na vesla. Regata počinje u 19 sati.

U subotu, 17. rujna na redu su brojne sportske aktivnosti. Jutro je tako rezervirano za tradicionalnu manifestaciju „Od punte do punte“ koju organizira SZ Grada Rovinja-Rovigno. Kao i prethodnih godina, manifestacija je prije svega sportsko-edukativnog karaktera, a ne natjecateljskog. Cilj je „dotaknuti“ svaki rt naše obale morem i kopnom.

Ovogodišnja manifestacija održava se u suradnji sa Savjetom mladih, te se uključila u UNICEF-ovu tradicionalnu humanitarnu utrku pod nazivom „Mliječna staza“ koja će od 9. do 18. rujna uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, na tisućama staza okupljati sudionike svih dobi iz svih krajeva Hrvatske oko zajedničkog cilja – podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. UNICEF će Mliječnom stazom podržati standardizirani program Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – mentalno zdravstvenog opismenjavanja učitelja i nastavnika PoMoZi Da, koji se provodi uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje s ciljem izravne koristi unaprjeđenja mentalnog zdravlja za više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Sve detalje, kao i individualne i grupne kotizacije pronađite na sljedećoj stranici: https://www.rovinjswim.com/valsaline-2022.

U jutarnjim satima, točnije s okupljanjem u 9 sati, Klub podvodnih aktivnosti Rovinj-Rovigno održat će 5. Podvodno hodočašće na kip sv. Eufemije, postavljenog na otočiću Banjole.

Sa startom u 10 sati istog se dana u dvorani Gymnasium igra seniorski turnir u odbojci povodom Dana grada, dok se na beach volley terenima na bivšem željezničkom kolodvoru igra odbojkaški turnir u pijesku. Na košarkaškim se terenima u isto vrijeme odvija košarkaško natjecanje, odnosno Turnir sv. Fume za djevojčice.

Također sa startom u 10 sati, na bazenu Delfin igrat će se vaterpolo turnir mlađih dobnih kategorija pod nazivom Memorijalni vaterpolo turnir „Nikša Kalačić“, dok će se nešto kasnije, u 17 sati, igrati Međunarodni vaterpolo turnir na kojem sudjeluju Delfin, Vojvodina (Novi Sad) i ŠD Kranj (Slovenija).

Fotogalerija