Accessibility icon
20.05.2022

Niko Modrušan izabran je za malog gradonačelnika

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici petog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Rovinja-Rovigno kao mali gradonačelnik izabran je Niko Modrušan, dok su njegovi zamjenici Kevin Modrušan i Lana Verdnik.

U rovinjskoj Gradskoj vijećnici odlučeno je kako novi saziv čini 17 vijećnika, točnije iz Osnovne škole Jurja Dobrile Lea Vrančić , Samuel Kai Walker, Korina Hirsh, Niko Modrušan, Maksim Mirjanić, Bruno Nikola Čović, Emili Damian i Gregor Žibert, iz Talijanske osnovne škole „Bernardo Benussi“ Sara Lomonte, Lana Verdnik, Nicholas Dapiran i Nino Žiković, te iz Osnovne škole Vladimira Nazora Frida Josipa Rumboldt, Kevin Modrušan, Maja Đaković, Letizia Savić-Seifert i Elena Gargiulo.

Netom prije same sjednice, djecu su ugostili i pozdravili rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, zatim njegov zamjenik David Modrušan, a potom i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rovinja-Rovigno, Emil Nimčević, koji su im čestitali na velikom uspjehu i naglasili kako se vesele zajedničkoj suradnji koja će dovesti do daljnjeg razvoja sadržaja za djecu, u skladu s njihovim željama i potrebama. Uz njih, konstituiranju Dječjeg gradskog vijeća prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Rovinja, Edita Sošić Blažević.

Dječji gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika biraju se na mandat od dvije školske godine, a Niko Modrušan za svoju se poziciju izborio među šest kandidata, a svaki se predstavio kroz predložene aktivnosti, među kojima su bile provođenje humanitarnih akcija, uvođenje aktivnosti za pomoć za savladavanje školskog gradiva, sudjelovanje u sportskim aktivnostima i druge.

Nakon završetka sjednice, gradonačelnik Paliaga sa zamjenikom Modrušanom pokazali su malim vijećnicima svoje urede, a uslijedio je i domjenak uz razmjenjivanje ideja.

Fotogalerija