Accessibility icon
13.12.2022

Na rovinjskom Adventu nas ovog tjedna očekuju brojni događaji

Večeras je u 20:00 organizirano zajedničko gledanje polufinalne utakmice Hrvatska-Argentina na gradskom trgu gdje će biti postavljeno platno, a rovinjski Advent nas i ovog tjedna očekuju brojni događaji.

Dolaskom hladnijih dana, atmosferu na rovinjskom trgu ugrijale su adventske kućice Udruženja obrtnika Rovinj-Rovigno sa svojim blagdanskim ugođajem i ukusnim specijalitetima.

U Multimedijalnom centru se tijekom cijelog tjedna do 16. prosinca održavaju kreativne radionice koje su besplatne za sve sudionike. Jutarnji termini rezervirani su za škole, a večernji su termini slobodni za građanstvo. Od 17 do 20 održavaju se tako keramičke radionice i radionice izrade ukrasnih vijenčića, te radionice pletenja prstima.

U petak, 15. prosinca na trgu nastupa Trio Terzić, s početkom u 20 sati, dok je u subotu, 17. prosinca na programu pregršt događaja. Od 11 sati na trgu kreće Rovinjski božićni đir, tradicionalna humanitarna utrka čiji će prihodi biti donirani rovinjskom Društvu osoba s invaliditetom. Istovremeno će najmlađe razveseliti Poštanski ured Djeda Mraza.

Na ljetnoj pozornici Zajednice Talijana „Pino Budicin“ u 18 otvara Božićni sajam koji traje sve do utorka 20. prosinca.

U Franjevačkom samostanu u 19 nastupa zbor Rubino s Božićnim koncertom, a istovremeno je u Kazalištu Gandusio na programu Mjuzikl POUR-a „I love Broadway“.

Od 10:00 do 18:00 će tijekom vikenda biti otvorene i adventske kućice na šetnici Lungomare plaza uz zabavni i animacijski program te promocije lokalnih vinara.

U nedjelju 18. prosinca se na trgu pali 4. adventska svijeća s početkom u 17 sati, dok će u 20:00 posjetitelje zabavljati grupa Jet Moon, a za ponedjeljak navečer zakazan je i nastup Gorana Gregurovića, također s početkom u 20:00 sati.

Cjelokupan je program dostupan na stranici www.adventrovinj.hr te na stranicama Grada Rovinj-Rovigno.