Accessibility icon
26.07.2020

Na rovinjskoj je rivi u tijeku ovogodišnji ARTISTICO

Široka ponuda jedinstvenih radova i proizvoda ovog je vikenda preplavila rovinjsku rivu. Riječ je o ARTISTICU, festivalu nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna koji okuplja mlade i originalne umjetnike, dizajnere i kreativce.

Ovogodišnje je izdanje počelo jučer, a nastavlja se danas sve do 23 sata, do kada će se, u opuštenoj atmosferi izlagačkog prostora, posjetiteljima predstaviti više od dvadeset hrvatskih umjetnika.

Festival umjetnost publici donosi kroz samostalne i skupne izložbe fotografija, slika, dizajnerskih predmeta i skulptura pa sve do umjetničkih instalacija pod nazivom „Izloži se“, a u programu je i „Art market“. U sklopu ovog izložbeno-prodajnog sajma brojni su kreativci prezentirali svoje radove: od šalica, nakita i odjeće, do suvenira, ruksaka, grafika i drugih. Svatko može pronaći nešto za sebe, a pritom to može kupiti direktno iz ruku autora.

Kako publika ne bi ostala tek u ulozi promatrača, ARTISTICO je već tradicionalno pripremio različite radionice za sve uzraste, objedinjene pod nazivom „Create Your Own“.

Za one koje je ovaj festival inspirirao i svoje vlastito umjetničko djelo žele stvoriti odmah, to mogu učiniti uz „STOP and Paint!“, u posebno opremljenom prostoru za likovno izražavanje, gdje imaju priliku isprobati različite likovne tehnike.

Kako je ARTISTICO specifičan po njegovoj toploj i opuštenoj atmosferi zajedničkog ateliera, posjetitelji se često na njemu zadržavaju. S tom je idejom stvoren i „Living Room“, mjesto za međusobno druženje, upoznavanje s umjetnicima ili pak za razmjenu ideja.

Na ARTISTICU će se zabaviti i djeca, i to u „Junior ART Corneru“, opremljenom prostoru koji razvija maštu i vještine najmlađih, posve nesputanih kreativaca.

Kako bi uživali i u umjetnosti riječi, ARTISTICO redovito ugošćuje i projekt „Knjigolovac“, čiji je cilj poticanje čitanja i razvijanje čitalačke kulture. U sklopu projekta organizirano je sakupljanje i besplatna posudba već prikupljenih knjiga.

Među brojnim kreativnim umjetničkim radionicama tu je i zanimljiv način slikanja pomoću viska. „Pendulum“ privlači kako mlađe, tako i starije posjetitelje, a svatko od njih kući odlazi uz originalnu uspomenu.

Sve koji nisu stigli prošetati izložbenim prostorom ARTISTICA na dan njegova otvorenja, to mogu učiniti i danas do 23 sata.

Nešto o autorima koji su se predstavili na ovogodišnjem ARTISTICU možete pronaći na Facebook stranici festivala.

Fotogalerija