Accessibility icon
21.01.2021

Na križanju ulica Štanga i H. Dalmatina postavljeni treptači

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu Grad Rovinj-Rovigno je u suradnji s Županijskom upravom za ceste i lokalnom Policijskom postajom postavio treptače na križanju ulica Štanga i H. Dalmatina.

Naime, na toj je dionici županijske ceste ŽC 5096, u predjelu ulice Štanga, s obzirom na prirodni prijevoj prometnice i na nerijetko prometovanje vozila brzinama većim od dozvoljene detektirana povećana prometna ugroza za pješake i to na lokaciji pješačkog prijelaza, gdje su se u više navrata dogodile prometne nezgode, nažalost i sa smrtnim posljedicama.

Sukladno evidentiranoj prometnoj ugrozi izvršena je nadopuna postojeće prometne signalizacije na način da je postavljena dodatna svjetlosna prometna signalizacija sa ciljem posebnog isticanja opasnosti, odnosno obavijest vozačima na nailazak na obilježeni pješački prijelaz, čime se je dodatno povećala  razina prometne sigurnosti u tom dijelu naselja, a posebice sigurnosti pješaka kao najugroženije skupine u prometu.

Vrijednost izvedenih radova iznosi približno 10.000,00 kuna, od čega Grad Rovinj-Rovigno sudjeluje sa 50 % iznosa, dok preostali dio pokriva Županijska uprava za ceste.