Accessibility icon
11.09.2023

Na Gradskom bazenu “Delfin” obilježen Hrvatski olimpijski dan

Danas, 11. rujna, kao svojevrstan festival veslanja, plivanja, jedrenja i vaterpola, na Gradskom bazenu “Delfin” obilježen Hrvatski olimpijski dan (10.9.).

Na inicijativu i u organizaciji Saveza sportova Grada Rovinja-Rovigno i Udruge kineziologa Grada Rovinja-Rovigno, 200-tinjak učenika i učenica rovinjskih osnovnih i srednjih škola pokazali su svoja znanja i vještine u veslanju, nametali se u revijalnom plivačkom natjecanju i prijateljskim vaterpolo utakmicama.

Prisutne učenike i učenice pod vodstvom petnaestak kineziologa pozdravio je gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Marko Paliaga i rovinjski dogradonačelnik David Modrušan.

Rezultat je u svim današnjim nadmetanjima bio u drugom planu dok je glavni zadatak ove sportske manifestacije bila zabava i druženje u duhu sporta i olimpizma.

U organizaciji i obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana pomogli su i članovi najstarijih gradskih sportskih klubova: Veslački klub Arupinum, Vaterpolo klub Delfin, Jedriličarski klub, Plivački klub Delfin, kao i djelatnici Valbruna sporta d.o.o.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i umirovljeni kineziolozi Grada Rovinja-Rovigno.

Fotogalerija