Accessibility icon
19.12.2022

Na Božićnom rovinjskom điru prikupljeno 12.109 kn za Društvo osoba s invaliditetom

U organizaciji Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno po prekrasnom sunčanom vremenu održan je u nedjelju humanitarni Božićni rovinjski đir „Štrika Ferata“.

Prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Rovinj-Rovigno Emil Nimčević koji je zahvalio svima koji su se priključili ovoj humanitarnoj manifestaciji te time dali svoju podršku i doprinos plemenitoj svrsi.

Od prodaje kapa manifestacije prikupljena su sredstva u iznosu od 12.109,50 kn koja će biti namijenjena Društvu osoba sa invaliditetom Rovinj-Rovigno za uređenje prostorija za njihove aktivnosti.

Više od 200 učesnika trčalo je, hodalo i učestvovalo u vožnji biciklom uzduž trase bivše željezničke pruge  ŠTRIKA FERATA, a sve u znak podrške članovima Društva osoba sa invaliditetom.

Manifestaciji su se priključili plivači, a pridružili su im se i gosti iz Opatije (skupina Opatijski kukali).

Učesnike su na cilju na glavnom gradskom dočekali članovi Društva osoba sa invaliditetom koji su im uručili unikatnu medalju koju su sami izradili za ovu posebnu priliku.

Na kraju manifestacije u ime organizatora svim se prisutnima zahvalio tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin koji je pozvao učesnike da se u velikom broju vrate i slijedeće godine na još jedno izdanje ove hvalevrijedne manifestacije.