Accessibility icon
13.07.2021

Muzej Grada Rovinja-Rovigno svoje sugrađane vodi na izložbu “Mijene/Maree”

Iz Muzeja Grada Rovinja-Rovigno pozivaju sve zainteresirane sugrađane na izlet brodom do Pule i izložbu „Mijene – o rovinjskom likovnom krugu iz fundusa Muzeja Grada Rovinja / Maree – sul circolo artistico rovignese dalle collezioni del Museo della Città di Rovigno“ postavljene u suradnji Muzeja Grada Rovinja-Rovigno i Muzeja suvremene umjetnosti Istre, u kojemu se izložba nalazi.

Za građane Rovinja prilika je to da otkriju kako se davne 1953. godine počeo iscrtavati rovinjski likovni krug i vide manji, ali najznačajniji dio umjetnina iz  čuvaonica rovinjskog Muzeja.

S obzirom na to da će se sljedeća likovna kolonija i Grisia održati kao jedinstvena bijenalna manifestacija 2022. godine, ovo je odlična prilika za podsjetnk na sve mijene, uspone i padove koje su doživjele. Tek spoznajući cjelokupnu povijest likovne kolonije koja seže od 1963. godine, odnosno prve izložbe na otvorenom, Grisie iz 1967. godine, moguće je stvoriti novu vrijednost za njezina buduća izdanja.

Izlet i razgled izložbe organizirani su za 24. srpnja 2021. uz stručno vodstvo kustosice Muzeja Grada Rovinj-Rovigno, Elizabete Rogović, te su namijenjeni isključivo građanima Rovinja uz obaveznu prijavu do 19. srpnja na mail tamara.perkovic@muzej-rovinj.hr ili broj telefona 098 174 3533.

Polazak je brodom „Pauk“ iz Valdibore u 8 sati, a povratak je zakazan oko 17:30. Nakon izložbe planirano je slobodno vrijeme u Puli od otprilike dva sata. U slučaju lošeg vremena zainteresirani će biti pravovremeno obaviješteni i izlet će se realizirati autobusom.

Više o izložbi pročitajte na službenim stranicama Muzeja suvremene umjetnosti u Puli.