Accessibility icon
02.05.2018

Modeli upravljanja nematerijalnom kulturnom baštinom: mapiranje izazova i potencijala

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ciklusu besplatnih radionica koje Udruga i Ekomuzej Batana organizira u sklopu EU projekta Culturecovery.

Prva će se radionica održati 5. svibnja 2018. u Coworking Rovinj-Rovigno, u ulici Augusto Ferri 37A, Rovinj, od 9 do 14 sati, nakon čega slijedi evaluacija uz okrjepu i druženje.

Dotaknuti ćemo se tema obnove i zaštite NKB, koja se prenosi iz generacije u generaciju i koje zajednice stalno iznova stvaraju kao reakciju na svoje okruženje, svoje uzajamno djelovanje s prirodom i svoju povijest. Ona im pruža osjećaj identiteta i kontinuiteta te tako promiče poštovanje za kulturnu raznolikost i ljudsku kreativnost.

Usprkos njenoj prepoznatoj važnosti, nematerijalna kulturna baština često je podcijenjena i sklona nestajanju. Kroz EU Projekt Culturecovery imamo mogućnost očuvati i ojačati naslijeđe stavljajući naglasak na identitet mjesta te uključivanjem zajednice potaknuti dijalog o problemima vezanim uz upravljanje nematerijalnom kulturnom baštinom.

Prva radionica ima za cilj upoznavanje koncepata nematerijalne kulturne baštine i ekomuzeja. Uvodno ćemo koncepte predstaviti i razraditi na primjeru nematerijalnih kulturnih dobara u Istri, a u kontekstu UNESCO Konvencije, te definirati zajedničku strategiju za održivim upravljanjem i  inovativnim očuvanjem, obnovom i promocijom nematerijalne kulturne baštine.

Za sve detaljnije informacije slobodno se obratite na niže navedene kontakte:

Roberta Ugrin

Edukacija i kulturni turizam

e-mail: roberta@batana.org

mob.:099 663 1609

Program

Fotogalerija