Accessibility icon
10.04.2020

Mjere za gospodarstvo: ovih dana počinju pristizati odobrenja

Grad Rovinj-Rovigno obavještava sve podnositelje zahtjeva za mjere namijenjene gospodarstvu kako će im od danas i tokom slijedećeg tjedna početi pristizati odobrenja. Ista će im biti dostupna putem linka dobivenog pri ispunjavanju obrasca.

Naime, zahtjevi se predaju elektronskim putem, a podnositeljima je omogućen direktan uvid u status rješavanja predanog zahtjeva putem posebnog linka koji se pojavljuje pri slanju ispunjenog obrasca.

Stoga, molimo sve podnositelje da spomenuti link pohrane jer je isti jedinstven za svaku stranku i za svaki zahtjev.

Podsjećamo kako je Grad Rovinj-Rovigno uveo mjere za pravne ili fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost. Mjere za mjesec ožujak obuhvaćaju oslobođenje 50 % plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu grada, oslobođenje plaćanja javnih površina, poreza na potrošnju i koncesijskog odobrenja, te odgodu plaćanja komunalne naknade, kao i plaćanje odvoza otpada po minimalnoj cijeni.

Uskoro će se uvesti i mjere za travanj, kojima će se nastojati dodatno rasteretiti lokalne gospodarstvenike oslobođenjem stopostotnog iznosa plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu grada, te otpisom plaćanja komunalne naknade.

Obrazac zahtjeva dostupan je na web stranicama Grada Rovinja-Rovigno (www.rovinj-rovigno.hr). Za bilo kakva pitanja, molimo stranke da kontaktiraju broj telefona 052/805-225.