Accessibility icon
19.08.2020

Mezzosopranistica Katja Markotić i gitarist Saša Dejanović u rovinjskom MMC-u

Sinoć su pred publikom Multimedijalnog centra nastupili ugledna mezzosopranistica Katja Markotić i poznati gitarist Saša Dejanović.

Svojim su zajedničkim koncertom „Music travel from Mediterranean to Mexico“, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rovinj-Rovigno, ujedno simbolično obilježili Ljetni festival Rovinj.

Festival je ove godine trebao proslaviti svoje 25. izdanje, a njegova je umjetnička ravnateljica od samih početaka upravo Katja Markotić.

Rovinjskoj su se publici ovi umjetnici međunarodne reputacije predstavili zajedničkim i solo nastupima, a u program su uvrstili velika imena gitarističkih majstora, kao i cikluse za glas i gitaru, pa su se tako na repertoaru pronašli Padovec, Giuliani, Ponce, ali i Oliva, čiji je ciklus u cijelosti prvoga puta u Hrvatskoj izveden upravo ove večeri u Multimedijalnom centru.

Mezzosopranistica Markotić iza sebe već ima pozamašno iskustvo: kao koncertna pjevačica sudjelovala je na svim značajnim domaćim festivalima, a s brojnim je orkestrima sudjelovala kao vokalna solistica.

Prisutna je i na inozemnim podijima, dok je posebno zapažen uspjeh postigla cjelovečernjim recitalima na međunarodnom festivalu “Cervantino” XXX u Meksiku.

Gitarist Dejanović je pak osvojio više značajnih nagrada još prije svoje devetnaeste godine. Nastupao je u značajnim koncertnim dvoranama, a često je prisutan na gitarskim festivalima diljem svijeta.

Danas djeluje kao samostalni umjetnik u Zagrebu, ali i kao umjetnički voditelj međunarodnog gitarskog festivala “More i gitare” u Vrsaru.

Fotogalerija