Accessibility icon
30.10.2017

MEĐUNARODNI FOTOGRAFSKI DOŽIVLJAJ BAŠTINE U CVU «BATANA»

Hrvatski fotosavez posebnu pozornost posvećuje edukaciji mladih foto-amatera kroz organizacije fotografskih radionica na kojima ih uči uočavati svijet oko sebe i bilježiti detalje. Iz tih radionica je potekao i međunarodni natječaj za mlade fotografe pod nazivom «Fotografski doživljaj baštine» pod rukovodstvom Zlate Medak, voditeljice programa za mlade. Mladi u dobi od 14 do 20 godina iz svih dijelova svijeta, od Argentine, Urugvaja i Venezuele, preko Rusije i Češke te Omana i Katara do Hrvatske kroz objektiv svojih foto-aparata promatraju i snimaju kulturno naslijeđe svojih zemalja. Iz toga je nastala velika putujuća foto-izložba koja je svečano otvorena u galeriji CVU «Batana» u subotu 28. listopada. Izložene su fotografije 71 autora iz svih krajeva svijeta od kojih je 10 iz Hrvatske.
Izložbu su otvorili predsjednik CVU „Batana“ dr. Mladen Boljkovac i autorica postava Zlata Medak. Pri tome je dr. Boljkovac istaknuo veoma dobru suradnju sa Hrvatskim fotosavezom te da je ovo dvanaesta ovogodišnja izložba u rovinjskoj foto-galeriji.
Zlata Medak se osvrnula na aktivnosti u edukaciji mladih foto-amatera kroz brojne radionice na kojim su sudjelovali i rovinjski foto-amateri. Iz toga je ponikao i međunarodni natječaj u kojem mladi otkrivaju kulturno naslijeđe svoga kraja i bilježe ga na fotografijama. Rezultat natječaja je i ovogodišnja izložba koja će nakon Rovinja obići još mnoge naše gradove.
Izložbu prati i reprezentativni katalog sa snimcima svih izložaka, a u «Batani» ostaje otvorena naredna tri tjedna.

Fotogalerija