Accessibility icon
20.03.2019

Međunarodna konferencija na temu održivog razvoja materijala, sustava i građevina

U srijedu 20. ožujka 2019. godine u hotelu Lone u Rovinju održano je službeno otvorenje Međunarodne konferencije na temu održivog razvoja materijala, sustava i građevina na kojoj je sudjelovao gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec.

„U dvije tisuće godina svojeg postojanja Rovinj je uvijek bio centar s izraženom orijentacijom ka moru.

Danas je Rovinj značajno turističko odredište s višemilijunskim noćenjima, no interesi grada koji je stoljećima stvaran, njegova imovina, njegov razvoj i valorizacija njegova nasljeđa, kako materijalnog tako i duhovnog,  bili su  i  biti će osnova naših budućih  razmišljanja,  održivog razvoja i djelovanja.

Drago mi je što je održivi razvoj građevinskog sektora tema i težište ovog vašeg godišnjeg sastanka. Živimo u svijetu konstantnih i brzih promjena, radi čega je zajedničko promišljanje budućnosti od velike važnosti jer je naša zadaća stvarati jedno bolje sutra kako za sve nas, tako i za buduće generacije.“ – istaknuo je gradonačelnik Paliaga zaželjevši svim sudionicima ugodan boravak u Rovinju.

Konferencija u organizaciji Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu traje od 20. do 22. ožujka 2019. godine a organizira se u sklopu proslave 100. godišnjice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te pod okriljem renomirane međunarodne organizacije RILEM (Internacionalna organizacija svjetskih znanstvenika i stručnjaka u građevinarstvu sa sjedištem u Parizu).