Accessibility icon
19.02.2024

Mayors for peace organizira webinar o mirovnom obrazovanju posvećen mladima

Međunarodna organizacija Mayors for Peace, čiji je član i Grad Rovinj-Rovigno, organizira webinar o mirovnom obrazovanju kako bi mladim liderima uključenima u mirovne aktivnosti pružila priliku da podijele informacije o svojim aktivnostima i razmijene mišljenja. Ova inicijativa ima za cilj potaknuti mirovne aktivnosti koje vode mladi u gradovima članovima.

Webinar će se prenositi uživo, a svi su zainteresirani pozvani da se pridruže. Registracija za prijenos uživo moguća je do 26. veljače 2024. u 12:00 sati (po japanskom vremenu)! Registrirani će 26. veljače na registriranu adresu e-pošte primiti e-poruku s poveznicom na prijenos.

Prijenos započinje u 18:00 sati po japanskom vremenu, odnosno u 10:00 sati po našoj vremenskoj zoni, a održava se putem platforme Zoom.

Program predviđa video poruku MATSUI Kazumija, predsjednika organizacije Mayors for Peace i gradonačelnika Hirošime, pregled tijeka webinara, predavanje o međunarodnoj situaciji oko nuklearnog oružja, izlaganja mladih, raspravu, sažetak voditelja i završne riječi. Voditeljica webinara je Keiko Nakamura (izvanredna profesorica, Istraživački centar za ukidanje nuklearnog oružja, Sveučilište Nagasaki).