Accessibility icon
19.05.2021

Marija Kovačević i Matea Rodolović najbolje u finalu projekta Lektira na mreži

Učenici Srednje škole Zvane Črnje ove su godine postigli impresivne rezultate u sklopu projekta Lektira na mreži.

Projekt je trajao od rujna 2020. do svibnja 2021.  i odvijao se u četiri faze.  U finalnu fazu ušli su svi učenici rovinjske škole koji su sudjelovali u prve tri faze na način da su se svojim uratkom, u jednoj od faza, našli među prvih pet na nacionalnoj razini.

Marija Kovačević, Matea Radolović, Valentino Savić – Seifert, Enida Pezerović, Lara Kukec i David Trstenjak, učenici drugih razreda, uz podršku mentorica Gordane Radetić – Berić i Mirjane Ilić Budicin, dio su ove lijepe priče.

U zadnjoj je fazi uratke vrednovalo Povjerenstvo koje je od 14 pristiglih uradaka odabralo tri najbolja, među kojima čak dva pripadaju učenicama SŠ Zvane Črnje.

Matea Radolović i Marija Kovačević iz 2. razreda opće gimnazije, koje su i u prethodnim fazama briljirale, još su jednom svoju kreativnost dovele do vrhunca uspjevši Sofoklovu Antigonu sažeti u samo 280 riječi objavom na Twitteru i time prenijeti čitateljima ključnu misao.

Time su osvojile 2. mjesto na nacionalnoj razini s uratkom Antigonin rat i 3. mjesto na nacionalnoj razini s uratkom Kreont kralj Tebe.

Pobjednicama i svim učenicima koji su sudjelovali u projektu, kao i njihovim mentoricama, od srca čestitamo na postignutom uspjehu.