Accessibility icon
11.04.2018

Manifestacija “Hoditi i zdravi biti” održati će se 14. travnja 2018.

Grad Rovinj-Rovigno i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije organiziraju manifestaciju „Hoditi i zdravi biti“ kojom se promovira pješačenje kao prevencija bolesti srca i krvožilnog sustava. Ova manifestacija dio je nacionalnog programa prevencije bolesti srca i odvijati će se tijekom vikenda u šest istarskih gradova – Rovinju, Puli, Pazinu, Labinu, Poreču i Buzetu.

Manifestacija će se u Rovinju održati u subotu, 14. travnja 2018. godine na Trgu m. Tita s početkom u 10.00 sati – okupljanje i prijave počinju od 9.00 sati. Prvih 200 prijavljenih dobiti će prigodnu majicu sa logom manifestacije.

Pješačiti će se obalom oko starogradske jezgre do Valdibore, zatim preko stare željezničke stanice prema ulazu u bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju “Prim.dr.Martin Horvat” Rovinj. Preko rta Muccia predviđen je dolazak do platoa unutar kruga bolnice, gdje će biti organiziran jedan zdravi obrok. Tijekom pješačenja biti će organizirane vježbe istezanja koje će voditi učenici Talijanske srednje škole Rovinj.

Planirani završetak manifestacije je oko 14.00 sati.