Accessibility icon
23.03.2023

“Lirikom Stefana Rote” započeo ovogodišnji Glazbeni poučak

U Multimedijalnom centru sinoć je koncertom Aleksandre Santin Golojka i Lore Pavletić naslovljenim “Lirika Stefana Rote”, započelo ovogodišnje izdanje Glazbenog poučka.

Ovaj se ciklus edukativnih koncerata u Rovinju održava već 16. godinu u suradnji HDGU – ogranka Pula s POU Grada Rovinja-Rovigno, uz podršku Grada Rovinja-Rovigno, lokalne TZ i IŽ – Upravnog odjela za kulturu.

Jedan od najboljih privatnih arhiva na istarskom tlu, onaj kojega je u nasljedstvo ostavio Stefano Rota u Savudriji, danas čuvaju njegovi nasljednici, koji su i sami prisustvovali ovom koncertu.

Santin Golojka za klavirom, uz mezzosopranisticu Pavletić, započela je glazbenu večer sakralnom skladbom “Salve Regina”, a uslijedile su tri skladbe “Ave Maria”, čiji je tekst mezzosopranistica publici izrecitirala na latinskom jeziku.

Svoj su nastup Santin Golojka i Pavletić zaključile profanom skladbom “Romanza”, baziranom na tekstu Georgea Gordona Byrona.

Osim što su prostoriju Multimedijalnog centra krasile slike s izložbe “Macchi Toni”, za vrijeme trajanja ovog kraćeg koncerta “vrtile” su se slike Aleksandrinog i Lorinog zajedničkog koncerta u Momjanu na otvorenom, kao i onog u Piranu 2019. godine.

“Glazbeni poučak” svojim multimedijalnim pristupom mlađoj populaciji želi predstaviti osobitosti različitih glazbenih žanrova i približiti im suvremenu glazbenu scenu.

Sljedećeg skladatelja, Antonia Smaregliu i njegovu operu “Daleki lov” publici će prezentirati sopranistica Jelena Štefanić, mezzosopranstica Sofija Cingula, te pijanist Stjepan Vuger 19. travnja na istoj lokaciji – Multimedijalnom centru, i u isto vrijeme – 18 sati. Ulaz je slobodan.

Fotogalerija