Accessibility icon
21.08.2020

Liburnia Film Festival “uplovljava” u Rovinj

Liburnia Film Festival sljedećeg tjedna, u suradnji s rovinjskim Pučkim otvorenim učilištem, “uplovljava” u Rovinj gdje dovodi hrvatske dokumentarne filmove “Pusti Dobre, pusti”, “Turizam!” i “Da je meni ono što mi nije”.

Program kreće u ponedjeljak, 24. kolovoza u 18:30 uz “Pusti Dobre, pusti” redateljice Vlatke Vorkapić i “Turizam!” Tonćija Gaćine, koji na duhovit način bilježe život na hrvatskoj obali.

Prvi film prati posadu broda vodonosca čije su zgode osvojile publiku 16. Liburnia Film Festivala, dok drugi film, prikazan na 14. LFF-u kada je dobio nagradu za najbolju montažu, prati na koji se način razvija turizam na hrvatskoj obali.

Dokumentarci će se u ponedjeljak prikazivati u kinu “Antonio Gandusio”, dok će sljedećeg dana, u utorak, 25. kolovoza, isti biti prikazani u ljetnome kinu s početkom u 21 sat. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

Nedugo zatim, 31. kolovoza, u kinu “Antonio Gandusio” bit će prikazan film “Da je meni ono što mi nije”, koji govori o životu Sandre Jurak koja, unatoč tomu što su joj propali svi planovi, odlučuje ostvariti svoj san da postane pjevačica.

Projekcija započinje u 19 sati, a sljedećeg dana, 1. rujna, bit će prikazana u ljetnome kinu u 21 sat. Ulaz na obje projekcije iznosi 15 kuna.

Program podupiru Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski audiovizualni centar, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova (program razvoja organizacije “Seciramo/dekodiramo stvarnost”).

Fotogalerija