Accessibility icon
03.10.2023

LAG Južna Istra organizira radionice na temu “Održivom poljoprivredom do zaštite bioraznolikosti”

LAG “Južna Istra” i udruga Biovrt – u skladu s prirodom, srdačno vas pozivaju na ciklus radionica Silvije Kolar-Fodor u sklopu projekta “Održivom poljoprivredom do zaštite bioraznolikosti” kojeg provodi LAG “Južna Istra”.

Edukacije na 3 različite teme provoditi će se 3 dana za redom – od 04.-06.10. i to u 3 različita grada u istri – Rovinj-Rovigno, Medulin i Vodnjan-Dignano, a svaki dan vas čeka nova zanimljiva tema.

 

  1. “BIORAZNOLIKOST KAO TEMELJ ODRŽIVE POLJOPRIVREDE”

Srijeda, 4.10.2023. Rovinj-Rovigno, Dom kulture, Velika dvorana na II. katu, Trg Maršala Tita 12, s početkom u 18 sati.

– Sudionici će naučiti osnove očuvanja biološke raznolikosti, a predavačica će vam otkriti neke trikove na koji način na svom imanju privući pomagače koji će nam smanjiti posao i poboljšati rezultate u vrtu.

  1. “ODRŽIVE POLJOPRIVREDNE PRAKSE”

Četvrtak, 5.10.2023. Medulin, DVD Medulin, Biškupije 283, s početkom u 18 sati.

– Sudionici će biti upoznati s brojnim organskim vrtlarskim metodama poput regenerativne poljoprivrede, vedske poljoprivrede, šumskog vrta, prirodnog poljodjeljstva … Metode su razumljive i primjenjive i za velike i za male vrtove.

  1. “DOBRE ORGANSKE TEHNIKE” Petak, 6.10.2023. Vodnjan – Dignano, Dom mladih, Istarska ulica 1, s početkom u 18 sati.

– Saznat ćete kako (i zašto) uzgajati zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Saznat ćete prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

 

Nakon predavanja održat će se i razmjena sjemenja.

 

VODITELJICA EDUKACIJE: Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima. Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole. Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine. Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

Edukacija je besplatna, otvorena za zainteresiranu javnost i nije potrebna prethodna prijava.

Radujemo se vašem dolasku.